01 A kezdet

2017.01.01 05:34

A kezdet

Ha ott lettél volna, megborzongtál volna. Mindenütt hideg és sötét. Sehol sincs még egy pislákoló gyertyafény sem. Hátborzongató. De figyelj csak! Mintha a távolból szél fújását hallanád. Közeledik. Már egészen közel ér hozzád. Egy hangot hallasz: „Legyen világosság!” És mire kinyitod a szemed, fény vesz körül. Igaz, hogy még minden kietlen és pusztaság, de már végre van fény. Lehet látni. Van világosság. Ez történt az első napon. Másnap újra szólt Isten: Legyen égbolt, meg vizek, s mire körülnéztél, minden sokkal barátságosabb volt. Kék égbolt, kedves felhők az égen, és vizek amerre a szem ellátott. Ez történt a második napon. Aztán harmadik nap újból szólt Isten. Legyenek tavak és folyók, látszódjon meg a szárazföld! És úgy lett. Majd befüvesítette a szárazföldet, virágokat hozott elő, fákat növesztett, meg bokrokat. Most már sokkal, de sokkal barátságosabb volt minden. Negyedik napon aztán egy hatalmas ragyogó Napot rendelt az égboltra, este meg csillagok ragyogtak, és a telehold mutatta az utat. Minden kezdett gyönyörű lenni. Elérkezett az ötödik nap. Ekkor Isten fickándozó kis és nagyhalakat teremtett a vizekbe, meg mindenféle vízi állatot, csak úgy nyüzsögtek a tavak, folyók. Az égboltot meg benépesítették szálló madarak az ici-pici kolibritől a hatalmas sasig. Minden olyan színpompás lett. A fák, a virágok, a halak a vízben és a madarak a levegőben. Most aztán már egészen jól érezted volna magadat, ha ott lettél volna. De Isten még nem fejezte be munkáját. Hatodik napon megteremtette az óriás mamutot, elefántot, dinoszauruszt, meg a koalát, kengurut, mackót és zebrát, felsorolni sem tudnám, mennyi állatot, s végül megteremtette Ádámot és Évát. Minden tökéletes volt. Fantasztikusan szép! Gyönyörű hangok és színek pompája. Isten végignézett művén, és azt mondta: Minden tökéletes!

Hetedik napon aztán Isten megpihent. Ezzel szeretett volna egy lehetőséget adni az embernek, hogy majd ő is megpihenjen a hatnapi munka után. Ezt a napot megáldotta, és elkülönítette a többitől.

Hát így történt a teremtés. Isten egy csodaszép világot alkotott számunkra, s ha körülnézel, a természet még ma is magán viseli Isten keze nyomát. Gyönyörű virágokat láthatsz, hallhatod a madarak énekét, és néha megfigyelheted a naplementét. Mindezt a Teremtő hozta létre.