28. Újjá teremtett föld

2017.01.13 09:57

Újjá teremtett föld

János ott ül Pátmosz szigetén egy kövön, előtte a hatalmas, végeláthatatlan tenger. Szemei előtt elvonult a világtörténelem, az egyháztörténelem – különféle képekben, eseményekben. El tudom képzelni, milyen érzések kavarogtak a fejében. Mielőtt Jézus felment a mennybe, azt mondta tanítványainak, hogy most ugyan elmegy, de nemsokára visszajön, miután helyet készített nekik. Igen ám, de mikor? Biztosan felvetődött ez a kérdés János gondolataiban.

És íme, elérkeztünk Jelenések könyvének végéhez, amikor Isten megmutatta neki azt, ami minden keresztény reménysége már évszázadok óta.

János azt látta, hogy a Mennyből leereszkedik az Új Jeruzsálem, az egész város úgy, ahogy van, egy számára megtisztított helyre. Nem talált találóbb kifejezést, azt írta, olyan a szent város, mint egy csodaszép menyasszony. Leírhatatlanul gyönyörű. Az Új Jeruzsálem lesz ezután a világegyetem központja, Isten lakóhelye. Ezentúl Isten együtt fog lakni az ő népével. Többé nem lesz könny, halál, elválás, sírás. Csupán csak öröm. Akik győznek, azok egy örökkévalóságon át együtt lehetnek Istennel, Jézussal és az angyalokkal. Kell ennél több?

A város szépsége majdnem leírhatatlan. 12 kapuja van a városnak, mindegyik egy hatalmas gyöngyhöz hasonlít. Az alapja különféle drágakövekből van kirakva. Ha belegondolsz, hogy egy pici arany jegygyűrű ezrekbe kerül, ott pedig az egész város alapkövei színtiszta drágakövekből állnak. A város Magyarország területének a többszöröse lesz, így kényelmesen elfér mindenki. De a legfontosabb, hogy Jézus Krisztus, a mi Megváltónk örökre velünk lesz. Végre együtt lesz az a hatalmas sereg, akik elfogadták az Ő Golgotai ajándékát, és Neki adták életüket. Ugye,  Te is szeretnél a megváltottak között lenni? Együtt őrzőangyaloddal, aki egy egész életen át melletted volt, vigyázott rád, együtt barátaiddal, szeretteiddel, akiket ezen a földön úgy szerettél, de lehet, hogy a halál egy időre elválasztott titeket egymástól. S most egy örökkévalóságon át együtt lehetsz velük. Én már nagyon készülök erre a találkozásra! Mi lehetne ennél fontosabb, minthogy Te is készen várd Őt!