Imanap

2014.06.11 15:23

Női Szolgálatok Osztály

Nemzetközi Női Imanap

2014. március 1.

Ő felemeli a fejem!

 

Írta:

Guadalupe Savariz de Alvarado

Női Szolgálatok Osztályának vezetője

Southern Union Mission,
Euró-Ázsiai Divízió

Hetednapi Adventista Egyház

 

 

 

Szerkesztette: Carolyn Kujawa

 

 

 

Készítette a Hetednapi Adventista Egyház Generál Konferenciájának

Női Szolgálatok Osztálya

 

Tartalomjegyzék

 

Bevezetés ……………………………………………………………………3
A szerzőről …………………………………………………………………..4                Divíziókból érkező imakérések  …..………….……………………………...5
A szolgálat sorrendje ………………………………………………………...6
Gyerektörténet: Tanulni egy virágtól ………………………………………..7
Prédikáció: Ő felemeli a fejem …..…………………………………………..9
További anyagok …………………………………………………………….16
a. A virágtól a gyümölcsig
b. A szívem napraforgói

 

Kedves Testvérnők!

Máté evangéliumában írja: „Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mezei liliomokat, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak…” Máté 6:28. Mily nagy tanulság ez számunkra, amikor az anyagi javakat nézzük. Szeretem a virágokat - a színüket, az illatukat, a változatosságukat, a szépségüket. A férjem tudja, hogy ha virágot ajándékoz születésnapomra, én boldog leszek. Amilyen gyakran csak tudok szeretek virágot vásárolni az otthonomba, hiszen, ha rájuk nézek, mindig mosolyt csalnak az arcomra.

A Nemzetközi Női Imanapra, szerzőnk a napraforgót használja fel, hogy általa fontos tanulságokra tanítson Isten Igéjéből. Tudjuk, hogy a napraforgó nem található meg minden országban ezért egy pár képet csatoltunk erről a szépséges, magas, fenséges virágról, hogy ne csak a tanulságokat élvezzük, de láthassuk, hogy is néz ki ez a virág.

Máté szavai emlékeztetnek arra, hogy sokat tanulhatunk a természetből. Ellen White a következőket írja: „A természet és a kijelentés együttesen bizonyságot tesz Isten szeretetéről” (Jézushoz vezető út 7 oldal). Ahogyan a napraforgó a nap felé fordítja a virágját minden nap, ezen az imanapon fordítsuk szívünket és elménket Istenhez. Azért imádkozunk, hogy Isten áldjon meg mindenkit ezen a napon, ahogyan keressük az Atyát és megtaláljuk, mert a kereső szív mindig megtalálja Őt.

 

 

Szeretettel és örömmel,

Heather –Dawn Small

General Konferencia

Női Szolgálatok Osztályának vezetője

 

 

A SZERZŐRŐL



Guadalupe Savariz de Alvarado a Eurázsiai Divizióhoz tartozó Dél-Unió Missziójának Női Szolgálatok Igazgatójaként szolgál. Ezt a feladatot férjével Freddy Alvarado Pimentel lelkésszel, közösen végzik, már 21 éve. Az utolsó három évben az Eurázsiai Divizióban voltak misszionáriusok. Ez idő alatt Gaudalupe tanítóként, iskola- és családsegítőként teljesedett ki szakmailag, de abban is, hogy szolgált, mint a Női Szolgálatok- illetve a Gyermek Osztály vezetője. Mesterfokozata van családi kapcsolatok témakörben, valamint azokat a területeket is tanulmányozta, amelyek a családterápiával és az érzelmek kórtanával foglalkoznak.

Isten megáldotta otthonukat két gyermekkel, ők, Freddy Hair es Freddy Joarib. Mindketten medikusok, akik arra készülnek, hogy misszionáriusként szolgálják Istent.

Guadalupe egyik legszebb tapasztalata az, hogy Isten használhatja őt és életében láthatja 2 Korinthus 12: 9, 10 beteljesedését: „De ő ezt mondta nekem: „Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz”. Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért a Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban; mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős.”

Szeret tanácsokat adni házaspároknak és szemináriumokat tartani nőknek, fiataloknak és szülőknek. Szeret utazni, kultúrák közti szolgálatot végezni, írni, olvasni és támogatja férje szolgálatát is.

 

 

 

 

 

                                              DIVÍZIÓKBÓL ÉRKEZŐ IMAKÉRÉSEK
Keletközép Afrikai Divízió
1. Imádkozz a nőkért és lányokért, akik a mi országainkban különböző erőszak áldozatai.
2. Imádkozz azokért a nőkért, akik a szegénység ellen küzdenek a Nyugat Kongo-i Unió vidéki területein.
3. Imádkozz olyan családokért, akik a Kongo-i Demokratikus Köztársaság Északi részén a békéért esedeznek. Imádkozz a békéért, és azért a lehetőségért hogy az Egyház Bukavu városában (Északkelet Kongo-hoz csatolt terület) tartson evangélizációs összejöveteleket 2014. július 12 -26 között. Ezen a helyen kevesebb, mint 1000 adventista él a kb. 1 millió lakosú területen.

4. Imádkozz a Kenyában élő massai nőkért, hogy az Isteni fénysugár elérje őket, és így sok nő csatlakozhasson a Női Szolgálatok Osztályának műveltségi programjához, azon a területen. 

5 .Imádkozz a Tanzániában élő Női Szolgálatok Osztályának kezdeményezéseiért. Stratégiákat terveztünk, válaszképpen az osztályt érintő kihívásokra és arra vonatkozóan, hogyan növeljük a laikus női evangelizátorok számát.

6.Imádkozz az Uganda-i Női Szolgálatok Uniójáért, hogy az Úr tegye képessé őket arra, hogy  tanúi legyenek Krisztusnak és szervezzenek evangelizációt saját országukban, azoknak, akik nem fogadták el az evangéliumot. Az adventisták aránya kevesebb, mint 10 %, a kb. 35 milliós össznépességben.

7. Imádkozz a női projektekért. Azért, hogy nőket érintő kihívásokat megszólíthassuk, mint pl. a szegénység, írástudatlanság és alacsony önértékelés, valamint segítsünk nekik a családi és gyülekezeti projektekben. Például a nők olyan programokat találtak ki, mint marhák tenyésztése, egészségügyi központok, iskolák alapítása és egyebek. Imádkozzunk az Úr vezetéséért, hogy ezen programok növekedjenek és lehetővé tegyék a nőknek, hogy magabiztosak legyenek.

Euró-Afrikai Divízió

1.Az EUD-ban imádkozzunk minden egyes nőért, hogy megtalálja a személyes elhívását és elfogadja azt.

2.Sok kihívás és szegénység van sok országban, másokban meg szekularizáció. De, mindannyiunknak egy cél van, hogy készen legyünk találkozni vele a mennyben.

3. Imádkozzunk minden országért, hogy találja meg az ige hirdetésének legmegfelelőbb módját, az egyéni kihívások ellenére.

4.A vezetőképző program nagyon sok országban sikeresen zajlik. Imádkozzunk azért, hogy az összes Unió kapcsolódjon be mihamarabb és minden Unióban a nők legyenek bátorítva, felhatalmazva arra, hogy vállaljanak aktív szerepet a nők szolgálatában egyházon belül és kívül.
 

                                  A SZOLGÁLATOK JAVASOLT SORRENDJE

Női Szolgálatok Imanap

2014. március 1.

 

Bevezető

A szolgálattevők bevonulása

Dicsőítés

Ima

Felajánlás

Felajánló ima

Ének:…………………..

Alapige:De te, Uram, pajzsom vagy nekem, dicsőségem, aki fölemeled fejem.”   Zsolt 3:4

Közbenjáró ima

Gyerektörténet: Tanulni egy virágtól

Különleges zenei szolgálat

PRÉDIKÁCIÓ: „Ő felemeli a fejem!”

Befejező ének

Áldás

Kivonulás

 

Gyerektörténet

Tanulni egy virágtól

„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: Aki én bennem marad, én pedig ő benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.” (Jn 15:5)

Szükséges anyagok:

napraforgómag

egy cserép föld

egy cserép benne napraforgóval

Sok évvel ezelőtt egy Salvador Marchisio nevű fiatalember Olaszországból az Egyesült Államokba ment, mert dolgozni szeretett volna és így, sok pénzt keresni. Nem ismerte Jézus Krisztust. Egy nap nagyon beteg lett, az adventista kórházban, Szent Helénában, Kaliforniában kezdték el kezelni. Ennek a kórháznak a nővérei és orvosai, akik szerették Istent, nagy kedvességgel és gondoskodással bántak vele, imádkozva, hogy minél hamarabb meggyógyuljon. Beszéltek neki Jézusról, az Ő szeretetéről és a gyönyörűséges helyről, amit számunkra készít a mennyben. Salvador Marchisio elfogadta Jézust. Amikor kiengedték a kórházból, leginkább Isten szeretetéről szeretett volna mesélni másoknak, hogy ők is felkészülhessenek Isten országára.

Salvador Marchisio elhatározta, hogy Mexikóba megy, mert ott sok ember nem hallott még Jézusról. Könyveket kezdett árulni, amik Isten szeretetéről és Jézus második eljöveteléről szóltak. Sok emberrel tanulmányozta együtt a Bibliát, akik többet szerettek volna megtudni Istenről. Sokan adták át életüket Jézusnak. Munkájának köszönhetően megépült az első Hetednapi Adventista imaház Mexikóban. Később még egy, és még egy. Mára több mint 3000 gyülekezet van Mexikóban.

Salvador missziós munkája, amit az embereknek Jézusról tanított, rengeteg gyümölcsöt hozott.

Nagyon sok lelki leckét tanulhatunk a természetből – a gyümölcstermő szőlővesszőktől, a csillagoktól, a növényektől.

Tudjátok mi ez? Napraforgómag (Mutass nekik egy napraforgómagot!)

Ezt a magot nevezhetjük Salvador Marchisio-nak, ezt a másikat Pálnak, azt Péternek…stb (Mondj néhány nevet a gyermekeké közül is, akik megkapják a magokat)

Mi történik, ha ezt a kis magot elültetjük egy cserépbe? Ha öntözzük, és kitesszük a napfényre, mi fog történni? Igen, a mag növekedni fog. Egy idő után ezt fogjuk kapni – egy gyönyörű napraforgót! (Mutasd meg nekik a virágot a cserépben!)

Hány magot ültettünk el? Igen, csak egyet.

Nézzétek meg a napraforgó közepét. Barna színű. Azok ott a napraforgómagok. Tudtátok, hogy mindegyik virágnak sok-sok magja lehet? Van olyan, amelyiknek majdnem 2000 magja van. (ha lehetséges mutass nekik 2000 magot, vagy egy megközelítő mennyiséget, hogy megértsék mennyire sok ez). Hogyan lehetséges ez? Egyetlen egy magból! Nézzétek, hogyan működik Isten a természetben. Egy mag rengeteg magot eredményezhet.

A Biblia azt mondja János 15:5-ben „„Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: Aki én bennem marad, én pedig ő benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.”

Ebben az igeversben Jézus egy másik természetből vett példát használ, hogy tanítson nekünk valamit. Láttál már szőlőtőkét, vagy képet róla, amin nagyon sok szőlő nőtt? Ha valaki levágta volna a szőlő ágát, amikor kicsi volt, termett volna rajta gyümölcs? Jézus azt mondja, ha szeretjük Őt, tanulunk Róla, és beszélünk Vele, akkor olyanok leszünk, mint a szőlővessző, amely a tőkéhez kapcsolódik. Beszélni fogunk másoknak Jézusról és olyanok leszünk, mint az ág, ami sok gyümölcsöt terem, mert segítünk az embereknek megismerni Jézust.

Sok mindent megtanulhatunk a természetből. Tanulhatunk a napraforgómagból, ami növekszik, sok-sok magot hoz és a szőlővesszőből, ami sok gyümölcsöt terem.

Isten ezt fogja tenni a ti életetekben is drága gyermekek. Ha szeretitek Istent, Vele jártok minden nap és megosztjátok szeretetét másokkal, akkor, mint a napraforgó vagy a szőlőtő, sok gyümölcsöt fogtok teremni.

[ima]

 

 

Prédikáció

 

Alapige: De te, Uram, pajzsom vagy nekem, dicsőségem, aki fölemeled fejem.”   Zsolt 3:4

BEVEZETÉS

Élhetünk-e virágok nélkül? A virágok talán Isten teremtett világának a legszebb részét képezik. Néha arra gondolhatunk, hogy csak értünk teremtette Isten őket, hiszen jó érzéssel töltenek el, felvidítanak. Amikor ránézünk a virágokra és látjuk, hogy milyen egyszerűek és egyben milyen csodálatosak szépségükben és formájukban, elengedhetetlenül eszünkbe jut Isten nagysága és az a bizonyosság, hogy Isten teremtő erejével ma is kezében tartja a világot.

Az igazság az, hogy a természet könyvében csodálatos üzeneteket találhatunk, amelyek Istenről és az Ő szeretetéről beszélnek.

A napraforgó gyönyörű és egyben népszerű virág.  Dekoráció szempontjából talán az egyik leggyakrabban használt virág, sőt tányérok díszítésén, asztalterítőkőn, festményeken és számtalan más helyen találkozunk vele.

Szeretném, hogy a napraforgót, mint virágot, ma másképp közelítsük meg. Próbáljuk megvizsgálni, hogy ez a virág milyen tanulságokat tartogathat számunkra az imaéletünkre vonatkozóan.

Első tanulság:

A napraforgó felfele tartja tányérját/virágát.

A világunkban jelenlévő fájdalom és szenvedés sokszor elveszi életkedvünket és csüggedésbe taszít, de Isten, szeretetével, kegyelmével támogatja gyermekeit és felemeli fejüket még a legnehezebb élethelyzetekben is.

A Bibliában csodálatos hitvallomásra találunk, mely nehéz életkörülmények között született. De te, Uram, pajzsom vagy nekem, dicsőségem, aki fölemeled fejem.”   Zsolt 3:4

Dávid akkor írta ezt a Zsoltárt, amikor fia, Absolon elől menekült. Fia kész volt mindent megtenni, hogy hatalomhoz jusson és Dávidot még a leghűségesebb szolgái is elárulták. Azok az emberek is, akik vele voltak azt mondták, hogy „Nem segít rajta Isten!” (Zsolt 3, 3)

Felismerve a veszélyhelyzetet Dávid elhatározza, hogy elmenekül (2 Sámuel 15:14). A mély, lelki, fizikai és érzelmi fájdalom ellenére Dávid vallomást tesz az ő hitéről és meggyőződéssel jelenti ki, hogy Te vagy az „aki fölemeled fejem.”

Ez a kijelentés nem csak Dávid esetében, nem csak a múltban volt igaz. Ő felemeli a mi fejünket is! Ez azt jelenti, hogy mi hittel, bátorsággal és biztonsággal tovább léphetünk, mert az Ő ereje megtart minket és győzedelmesekké tesz.

Néha az élet nehézségei, a fájdalom, a szomorúság, a múltban elkövetett hibáink következménye mind teherként nehezednek ránk. A körülmények sokszor megtörhetik a mi hitünket is, de Dáviddal együtt elmondhatjuk: „Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem? 2Segítségem az ÚRtól jön, aki az eget és a földet alkotta.” (Zsolt 121,1-2) 

A 121. Zsoltár egy nagyon bátorító ígéret. A Mindenható ott van mellettünk. Amikor fájdalom, kétely és egyedüllét közepette vagyunk, akkor felemelhetjük szemeinket és bizalommal fordulhatunk Hozzá, mert Ő kész válaszolni kiáltásunkra.

Dávid csodálatosan beszél a mindenható Isten szabadításáról, aki megmentette őt a csüggedés mélységéből, amikor ezt mondja: „Várva vártam az URat, és ő lehajolt hozzám, meghallotta kiáltásomat. 3Kiemelt a pusztulás verméből, a sárból és iszapból. Sziklára állította lábamat, biztossá tette lépteimet. 4Új éneket adott a számba, Istenünknek dicséretét.”  (Zsolt 40, 2-4 Új Ford.)

Isten lehajolt Dávidhoz, de ugyanakkor felemelte Illést, Dánielt, Józsefet és a bűnös asszonyt is. Hozzánk is lehajol és téged is fel fog emelni!

 

 

Második tanulság: A napraforgók mindig a nap felé fordulnak

Fordulj Jézus felé és ne vedd le tekinteted róla.(lásd Zsidó 12:1-3)

Jézus azt mondta: „Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.” (János 8:12 Új Ford.)

Erő rejlik abban, ha mindig felfele nézünk! Emlékeztek Péter történetére, amikor a vízen járt? (lásd: Máté 14:28-30)

A vihar közepette Pétert örömmel töltötte el, hogy látta Mesterét feléjük közeledni. Izgatottan mondta Jézusnak: „Uram, ha te vagy, parancsold meg, hogy menjek oda hozzád a vízen.” (Mt 14: 28 Új Ford.) Közelebb akart kerülni Mesteréhez. Felismerte Krisztus isteni erejét és a hullámok felett való erejét. Jézus azt mondta Péternek, hogy: „Jöjj!” – és a vihar ellenére hittel kilépett a hajóból. Bizalommal ráhelyezte tekintetét Jézusra és elindult felé. Mesterére nézett és járt. Emberfeletti dolgot tett, amely ember számára lehetetlen! Abban a pillanatban nagy hitről tett bizonyságot. Melyikünk lett volna olyan bátor, hogy kilépjen a hajóból?

Péternek hite volt és a vízen járt! De a mi emberi természetünk nagyon gyenge és törékeny. Saját erőnkből nem tudunk lehetetlen dolgokat megvalósítani. Amikor elfordulunk Jézustól és levesszük tekintetünket Róla, elkezdünk süllyedni pont úgy, ahogyan Péterrel is történt.

Jó, ha ezt a tanulságot frissen megőrizzük elménkben. Nem számít, hogy hány éve vagyunk hithű keresztények, vagy milyen tisztséget töltünk be, nem számít mennyire voltunk sikeresek a múltban, ha nap, mint nap, újból és újból nem fordulunk Jézus felé és nem helyezzük rá a mi tekintetünket Péterhez hasonlóan mi is süllyedni fogunk. Hiszen úgy, ahogy abban a pillanatban Péternek, nekünk is az életünk forog kockán. Nem kockáztathatunk azzal, hogy levesszük a tekintetünket Jézusról.

 „Péter Jézusra tekint, s biztosan jár, de amikor visszanéz a hajóban lévő társaira, szemét elfordítja a Megváltóról. Fékevesztett szél fúj. A hullámok magasra tornyosulnak, épp Péter és a Mester közé emelkednek - az előbbi megijed. Egy pillanatra Krisztus eltűnik a szeme elől, hite elhagyja. Süllyedni kezd. Amikor a hullámok már a halált hozzák, Péter felemeli szemét a dühödt vizekről, Jézusra tekint és felkiált: " Uram, tarts meg engem!" ( Ellen G. White –Jézus élete 317.old)

A vihar a problémákat jelképezi, a gonoszt, annak minden pusztító erejével, mely veszélyezteti lelki és fizikai életünket. A nehéz helyzetekben nagyon könnyű a problémákra, a fájdalomra, a kétségekre és a csalódásokra nézni. Ezzel bele is süllyedünk a pesszimizmusba, a negatív gondolatokba és az önsajnálatba.

Lehet, hogy olyanok vagyunk, mint Izrael gyermekei. Ismerjük nagyon jól a történetüket. Isten kihozta őket Egyiptomból. Jelenlétének a bizonyítéka ott volt velük éjjel és nappal, de a krízis helyzetekben levették tekintetüket Jézusról és elcsüggedtek. Miután a kémek beszámolóját hallották azt mondták: „Válasszunk vezetőt, és térjünk vissza Egyiptomba!” (4. Móz. 14:4)

Ahhoz, hogy Jézusra nézzünk életünk nagy próbáiban, szükségünk van hitre és arra a képességre, hogy:

  • Kapaszkodjuk az Ő ígéreteibe akkor is, amikor a jövő bizonytalannak látszik (Ésa 43:2, Zsolt 46:1-3)
  • Tartsunk ki akkor is, ha nap mint nap sötét felhők vesznek körül (Job 1: 20-21)
  • Emlékezzünk arra, hogy Isten, kezében tartja életünket és minden javunkra válik (Róma 8:28)
  • Elmélkedjünk nap mint nap Jézus szeretetének és kegyelmének biztonságáról (Ésa 55:10; Jer 31:3)

 

„Annyira közel lehetünk Istenhez, hogy bármilyen váratlan nehézségben gondolataink olyan természetesen fordulhatnak hozzá, mint a virág a nap felé” (Ima 11. old)

 

 

Harmadik tanulság:

A napraforgók hasonlítanak a napra

„Mert példát adtam nektek, hogy amint én tettem veletek, ti is úgy tegyetek.” (Jn 13:15 Új Ford.)

Ha a napraforgókra nézünk, láthatjuk, hogy hasonlítanak a napra. Keresztény életünkben nekünk is célul kell kitűzni, hogy Jézushoz, az igazságnak napjához hasonlítsunk. (Mal 4,2). Életével példát adott nekünk, hogy milyen egy igazi, imádságos lelkülettel élt élet.

„A tanítványok Jézust az Istennel való közösségben találták elfoglalva. Úgy tűnt, mintha Jézus nem venne tudomást róluk, továbbra is hangosan imádkozott. A megváltó arca ragyogott a mennyei dicsőségtől. Olyan volt, mintha valóságosan a Láthatatlan jelenlétében lenne, és egy élő erő volt szavaiban, mint egy olyan valaki szavaiban, aki Istennek beszél…ez a folyamatos munka gyakran annyira teljesen kifárasztotta, hogy az édesanyja és fivérei és még a tanítványai is attól féltek, hogy ez az életébe fog kerülni.  Amikor az imádkozás óráiból visszatért, amivel a kimerítő napot befejezte, akkor a tanítványok felfigyeltek békességet árasztó tekintetére, felfigyeltek a felüdülés érzésére, mely úgy tűnt, hogy áthatja az Ő jelenlétét…Ő reggelente megmutatkozott azért, hogy a menny világosságát hozza az emberekre. Tanítványai eljöttek, azért, hogy összekössék  imádkozásának óráit azzal az erővel, ami a szavaiból és cselekedeteiből áradt. Most, ahogy Jézus esedezéseit hallották, szívük megtelt félelemmel és alázattal vegyes tisztelettel . Amikor az imát abbahagyta,  meggyőződéssel teli mély vágyakozással kiáltottak fel: „Uram, taníts minket imádkozni.” (Prayer-Imádság, 289 o.)    

 

Jézus imaéletét jellemző négy tulajdonság:

  1. Teljes függés, ráhagyatkozás: Krisztus életének minden mozzanata az Atyáéval kapcsolódott össze. Az imának egy folyamatos tapasztalatnak kellene lennie az életünkben. Minden pillanat megfelelő az imádkozásra- a szoba magányában, az utcán, a munkahelyen, becsukott vagy nyitott szemmel, séta közben vagy térden állva, örömben, kísértésekben, szomorúságban vagy fájdalomban.

Az ima a lélek lélegzetvétele, ami azonnal összeköttetésbe hoz bennünket az Élet végtelen Forrásával. A lélek egyetlen suttogása sem marad meghallgatás nélkül szerető Mennyei Atyánk részéről. Ki kell tartanunk a buzgó imában, úgy ahogy Krisztus tette. Nem szabad a nélkül felállnunk térdeinkről, hogy a szívünket meg ne üresítettük volna Isten előtt és az Ő kedves jelenléte be nem töltötte volna a mi szívünket. Hadd legyen Ő a mi mintaképünk. „Mint ember, Ő az Isten trónjához járult, mindaddig amíg az ő emberi mivolta mennyei erővel be nem telt, ami összekötötte az emberit az istenivel. Amiképpen életet kapott Istentől, úgy osztotta szét az életet az emberek között.” (Ima, 173 o.)  

  1. Tudatában volt saját helyzetének: Jézus elfogadta az emberi létet annak minden törékenységével együtt. Ez az jelentette, hogy neki is szembe kellett nézni a szenvedésekkel, kísértésekkel, kudarcokkal. Az emberiség súlya nyomta az Ő vállait: „Jézus, a mi Megváltónk, megkísértetett mindenben hozzánk hasonlóan, mégis bűntelen volt. Magára vette a hús vér emberi testet és természetet, szükségletei pedig emberi szükségletek voltak. Testi akarattal és gyengeséggel rendelkezett, melyeknek enyhítésére szükség volt. Az Atyjával való imakapcsolat által kapott erőt a szolgálathoz és a próbákhoz.” (Prayer, 171.o.)

Jézus kapcsolatban volt az Ő Atyjával, hogy erőt, bölcsességet kapjon a sátáni légiók felett, akik le akarták őt győzni. Oly kevés figyelmet fordítunk lelki életünk állapotára és nem vesszük észre, hogy Sátán, mint ordító oroszlán keresi, hogy kit tud elpusztítani, hiszen nem test és vér ellen harcolunk. Elérzéstelenít bennünket ennek a világnak a kényelme és minden öröme anélkül, hogy ráeszmélnénk, örökéletünk veszélyben van.

„Mit is gondolhatnak a menny angyalai a kísértésekkel szembenéző szegény gyámoltalan emberi lényekről, akik iránt vég nélküli szeretetével sóvárog Isten? Ő kész többet adni nekik, mint amit kérni vagy elgondolni tudnak, és mégis ők olyan keveset imádkoznak és oly kicsiny a hitük. Az angyalok szeretnek leborulni Isten előtt, szeretnek Isten közelében lenni…A föld gyermekeinek, akiknek olyan nagy szüksége van arra a segítségre amit csak Isten tud adni, mégis látszólag elégedetten járnak Isten Lelkének fénye nélkül és az  Ő barátságának jelenléte nélkül.” (Prayer- Imádság 25.o.)

Fel kellene ismernünk, hogy „nyomorult, szánalmas, szegény, vak és mezítelen” emberek vagyunk. (Jel 3:17) Naponta Jézushoz kell mennünk, hogy betakarjon bennünket az Ő igazságosságával. Szükségünk van Szentlelkére, hogy győzedelmesen járhassunk ezen a földön és betöltsük a mi küldetésüket. Ha meghajolunk előtte őszinte alázattal, elismerve a mi gyengeségünket erősekké válthatunk általa. 2Kor 12:9 „Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz.”

  1. Az emberiség iránti mély szeretet jellemezte Jézust:

Szíve tele volt gyengédséggel és együttérzéssel az elveszettek iránt.  Sokszor teljes éjszakákat töltött imában azokért, akik kísértésekkel küszködtek. Élete a hegy és a sokaság között mozgott. Minden idejét imával és a lelkek megmentésével töltötte.

Mi visszatükrözzük az Ő együttérzését vagy rezzenéstelen arccal haladunk el mások szenvedése mellett? Hányan vannak körülöttünk akik a megbocsátás szükségében égnek a vágytól, hogy a szeretet és a remény szavait hallják?  Sötét szobájukban azért könyörögnek, hogy megtalálják életük értelmét. El kell vegyülnünk az emberek között, szeretnünk kell őket és együttérzésünkről kell biztosítanunk őket, hogy felismerjük szükségleteiket, így, imában mennyei Atyánk elé vihessük őket.

Jézus imádkozott azokért, akik nem érezték az ima szükségességét. Sírt azokért, akik nem érezték a könnyek szükségét. Imádkozott azokért, akik még meg sem születtek.

Jézushoz hasonlóvá lenni azt jelenti, hogy a körülöttünk élőkért imádkozunk, élünk és dolgozunk.

 

  1. Személyes ima:

„Jézus imádkozásra alkalmas helyeket választott. Szerette ápolni kapcsolatát az ő mennyei Atyjával a hegyek csendességében és magányában.” (Prayer – Imádság 173.o.)

Jézushoz hasonlóan nekünk is külön-külön rendelkeznünk kell azzal a heggyel, azzal a hellyel ahol egyedül lehetünk Istennel.  Ez lehet a természetben, vagy bármely más zavartalan helyen, ahol anélkül, hogy bárki is félbeszakítana, megnyithatjuk szívünket Isten előtt, megvallhatjuk bűneinket, elmondhatjuk félelmeinket és örömeinket, a legbensőbb vágyainkat. Szívünk aggodalmai felkeltik Atyánk figyelmét és soha nem tudjuk őt kifárasztani kéréseinkkel. Vég nélküli szeretetével és együttérzésével vár ránk, hogy odaadjuk neki terheinket. Lelkünk csendességében és megnyugvásában Isten szeretne beszélni hozzánk.

„Ha nagy megpróbáltatás, vagy fontos munka előtt állt Jézus, elvonult a hegyek magányában és Atyjával töltötte az éjszakát imában.” (Prayer- Imádság 173.o.)

Semmi sem tudja helyettesíteni a személyes ima erejét. „Minden reggel első dolgotok legyen magatokat Istennek felajánlani. Így imádkozzatok: "Fogadj el Uram, a te tulajdonodnak! Összes terveimet lábaidhoz teszem. Használj fel ma is szolgálatodra! Maradj velem s engedd, hogy minden munkámat tebenned végezzem!" Ez mindennapi kötelességetek legyen. Minden egyes reggel újból szenteljétek magatokat az Úrnak. Összes terveiteket néki rendeljétek alá, hogy megvalósítsátok vagy feladjátok, ahogy gondviselése akarja. Így adjátok át, ajánljátok fel Istennek napról napra életeteket, hogy az mindinkább átalakuljon és hasonlóvá legyen Krisztus életéhez.” (Jézushoz vezető út, 59 o.)

 Amikor a hívő ember életében mindez valósággá válik, élete olyan egyszerűségről, alázatosságról, szelídségről és szerénységről tanúskodik, amelyből társai megláthatják, hogy Jézussal volt, és tőle tanult. (Krisztus példázatai, 87 o.)

Igazi kiváltság mély örömet nyerni imaéletünk által és feltöltődni Isten jelenlétében.

 

 

BEFEJEZÉS

A történet úgy szól, hogy egyszer háború idején egy zászlóalj egy új csatakiáltást fogadott el: „Harcolj a Fény segítségével”, azért mert országuk ellátta őket erős fényszórókkal. Ezek a fényszórók éjszakai csaták alatt fénylángokat adtak ki. A fény jelenléte az élet és a halál különbségét jelentette a seregeknek. Jól tesszük, ha mi is elfogadjuk ezt a csatakiáltást keresztény életünkben, „Harcolj a Fény segítségével!”, mivel egy lelki háborúban harcolunk, amely a Nagy Küzdelmet jelenti a jó és a rossz között.

Isten szeretete és irgalma által hatalmas lámpákkal látott el bennünket, amelyek megvilágítják az előttünk lévő utat és segítenek abban, hogy legyőzzük a kísértéseket. A Biblia, a Prófétaság Lelke és a természet bemutatják nekünk Isten akaratát.

A mai reggelen a világosság üzeneteit kaptuk meg e három forráson keresztül, tehát „Harcoljunk a Fény Segítségével”, amit kaptunk. Ne felejtsük el a három lelki igazságot, amit a mai napon tanultunk.

 

  1. A mi Urunk felemeli fejünket. Hatalmas keze felemeli fejed és azáltal, hogy előre haladsz, győzedelmes leszel.
  2. Fordulj Jézus felé és ne vedd le Róla a szemed!  Ne aggodalmaskodj!  Ne zavarjon meg a vihar, a problémák, amelyek körülvesznek. Neki van hatalma ahhoz, hogy lecsendesítse a viharokat.
  3. Jézushoz hasonlóvá válni – ez legyen célunk. Határozzuk el, hogy úgy éljük életünket, ahogy Jézus élte és úgy imádkozunk, ahogy Ő imádkozott.

 

Szombat délutáni programjavaslatok

              Első programjavaslat

 „Imaállomások”

 

Javaslatok:

Ez az anyag egy esti imaóra alkalmával vagy egy különleges program keretében szombat délután tartható meg.

Jelölj ki egy vezetőt minden állomásra és szervezz hat csoportot, akik meglátogatják az állomásokat. Minden állomáson a napraforgó növekedésének különböző fázisairól beszéljetek illusztrálva azt, hogyan tapasztalhatunk meg különböző típusú imákat. Alternatívaként a csoportok helyett a vezetők cserélhetnék a helyeket, hogy a csapatoknak ne kelljen mozdulni.

Minden jelenlévőnek biztosítsatok papírt és tollat, hogy le tudják írni imáikat.

 

A virágtól a gyümölcsig

Jövendőben Jákob meggyökerezik, virágzik és virul Izráel, és betöltik a földnek színét gyümölccsel.” (Ésa 27:6)

A természet nagyon sok lelki igazságot és szemléltető eszközt nyújt számunkra. Jézus, Sáron rózsája beszélt a mezők liliomjáról, az igaz szőlőtőről és a verebekről. Életünknek szilárdan „Istenben kell meggyökereznie”.  Csatlakozzunk Krisztushoz, az igaz szőlőtőhöz, hogy életünk „sok gyümölcsöt hozzon”.

A napraforgó termesztése is nyújthat számunkra lelki tanulságokat, amelyeket imaéltünkben alkalmazhatunk.

Tegyünk egy utazást a napraforgó termesztés folyamatában és fedezzük fel azokat a lehetőségeket, amelyek elősegítenek egy erőteljes imaélet kialakításában.

  1. A TALAJ MEGTISZTÍTÁSA

 A napraforgók termesztésénél az egyik általános alapelv a talaj megtisztítása. Még az ültetés előtt jó stratégiának számít, ha egy vagy két hétig naponta meglocsoljuk a talajt annak érdekében, hogy a talajban eltemetett gyommagvak kicsírázzanak. Aztán egy hét után el kell távolítani a gyomokat, és ugyanezt megismételni egy hét után is folyamatos locsolás mellett.

A gyomlálás egy olyan feladat, mely időigényes, de szükséges elvégezni még mielőtt elkezdenénk termeszteni a napraforgókat. Ezt folyatatni kell a termesztés ideje alatt is, hisz a gyom magvakat a szél vagy a madarak szállítják, de a talajban is mélyen meggyökerezhetnek. Akár évek hosszú során át halmozódnak a talajban.

Nagyon fontos úgy kezdeni a munkát, hogy megszabadulunk minden gyomtól, mert azok károsak a termésre, meggyengíthetik azt bizonyos betegségek által, sőt még ki is pusztíthatják, hisz oly nagyra nőnek, hogy megfojtják a virágunkat.

Hasonló módon szükséges, hogy életünket a Biblia tanulmányozása, az ima és Jézus, az Élet Vize által locsolgassuk és ápoljuk. Ez olyan dolgokat fog felszínre hozni, amelyeket ki kell gyomlálni életünkből.

De a gyomok továbbra is felütik a fejüket. Ennek a világnak a kultúrája és filozófiája folyamatosan bombáz minket: az önzés, a büszkeség, a pletyka, a kapzsiság vagy a gonosz lelkület magvai nőnek a mi szívünkben. Ezek a gyomok megfojthatják lelki életünket és egy élet szükséges ahhoz, hogy ezeket a bűnöket „kigyomláljuk”, főleg azokat, amelyeket talán csak kis bűnöknek tartunk.

Teljes mértékben át kell adnunk életünket Istennek, és engednünk kell, hogy naponta gyomlálja lelkünk kertjét.

 „Szívünk kertjét művelnünk kell. Mélységes bűnbánatnak kell felszántania a talajt. A mérgező, sátáni hajtásokat ki kell irtani. Azt a talajt, amelyet egyszer már belepett a tövis, csak szorgalmas munka árán lehet termővé tenni. Az emberi szív bűnös hajlamait is csak buzgó igyekezettel, Jézus nevében és erejével lehet leküzdeni.” (Ellen G. White- Krisztus példázatai 33.old.)

„Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem.” (Galata 2:20)

Imacél: Gondolkodj el azokon a dolgokon, amelyeket Isten segítségével ki kell gyomlálnod szíved kertjéből - olyan dolgokra gondolj, amelyek legyőzésére erőre van szükséged. Írj le egy imát, melyben ezeket a káros „gyomokat” átadod Istennek és különösen kéred az Ő segítségét ebben.

 

 

………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………

 

  1. A MAG ELÜLTETÉSE

A napraforgót hatalmas méretéről ismerik.  A legtöbb napraforgó palánta eléri a 152 cm-től a 213 cm-t. A legnagyobb napraforgó Hollandiában nőtt 1986-ban és elérte a 762 cm magasságot.  Így mielőtt elkezdenéd az ültetést válassz jó magot és gondold át jól, hogy hova fogod ültetni.

„ A magvető munkája hitből végzett munka. A mag csírázásának és növekedésének titkát a magvető nem értheti meg. De bízik azokban az erőkben, amelyek által Isten élteti a növényvilágot.”(Ellen G. White – Krisztus példázatai 38. old)

Miután megtörtént a mag elültetése következik a várakozás időszaka, hiszen nem láthatjuk mi történik a föld alatt. Folytatnunk kell a talaj locsolását minden nap.  Hamarosan egy hajtást látunk majd kibújni. Minden kicsirázott növény egy igazi csoda, mert hiába a víz, a talaj, a napsugár, a mag nem fog növekedni anélkül az élet nélkül, amelyet Isten, a Teremtő ültetett bele. Minden növény vagy mag Isten ereje által nő.

Ugyanez igaz a mi imaéltünkre is. Sokszor várnunk kell, mert az imánkra nem jön azonnal válasz. Mégis hinnünk kell, hogy érkezni fog rá válasz.

Biztosítanak bennünket arról, hogy „Minden őszinte imára válasz jön. Lehet, hogy nem úgy jön, amint vágyakoztok rá, vagy nem akkor, amikor várnátok; de mindenkor olyan időben és módon jön a felelet, amikor a legnagyobb szükségetek lesz rá. Imáitokra, amelyeket a magányosságban, kimerültségben, megpróbáltatás közben mondotok, Isten válaszol - nem mindig várakozásotoknak megfelelően, de mindig javatokra.” (Ellen G. White- Az evangélium szolgái)

 

 

 


„Monda pedig nékik példázatot is arról, hogy mindig imádkozni kell, és meg nem restülni;” (Lk 18:1)

 

Imacél: Emlékezzél azokra a helyzetekre, amikor napokig vagy hetekig imádkoztál és nem jött válasz imádra. Írd le ezt az imát azzal a tudattal, hogy Isten válaszolni fog a megfelelő időben és a legjobb megoldást kínálja majd neked.

 

…………………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

 

  1. MEGGYÖKEREZÉS

A napraforgónak mély főgyökere van, amely segítségével a nedvességet eljuttatja 1.8 m mélységre. Általában a gyökér meghaladja a szár hosszát.

Habár a gyökér nem látható, nagyon sok tanulságot rejt számunkra.

„A növény fejlődik azáltal, hogy beépíti mindazt, amit Isten rendelt élete fenntartására. Gyökereit a földbe ereszti. Merít a napfényből, harmatból és esőből. Magába szívja a levegő éltető kincseit. Így kell a kereszténynek is a mennyeiekkel együttműködve fejlődnie. Érezve tehetetlenségünket, ragadjuk meg a mélyebb tapasztalatok szerzésére kínálkozó alkalmakat! Miként a növény gyökeret ereszt a talajban, nekünk is mélyen meg kell gyökereznünk Krisztusban. Ahogyan a növény magába szívja a napfényt, harmatot és esőt, mi is tárjuk ki szívünket a Szentlélek előtt! A munkát "nem erővel, sem hatalommal" kell végezni, "hanem az én lelkemmel! azt mondja a Seregeknek Ura" (Zak 4:6). (Krisztus Példázatai 39. old.)

„És ezt mondá nékem: Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el. Nagy örömest dicsekszem azért az én erőtlenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék én bennem. Annakokáért gyönyörködöm az erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban,  üldözésekben és szorongattatásokban Krisztusért; mert a mikor erőtelen vagyok, akkor vagyok erős.” (2 Kor 12: 9-10)

 

Imacél: Gondolj azokra a feladatokra, amelyek elvégzésére alkalmatlannak, gyengének és tehetetlennek érzed magad. Hogyan gyökerezhetsz meg még mélyebben Krisztusban? Hogyan nyithatod meg még teljesebben a szívedet a Szentlélek előtt? Beszélj az Úrral imában és kérj segítséget tőle, hogy megerősödj a benne való növekedésben.

…………………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

 

 

  1. MINDEN A KELLŐ ARÁNYBAN

A napraforgót hatalmas virágjával, pompás magasságával és világos színével nem lehet figyelmen kívül hagyni. Gyakran vidám, optimista emberek kedvenc virága.

Ezt a csodás virágot nagyon sok mindenre használják- dekorációra, minőségi olaj előállítására, madarak etetésére stb. Ahhoz, hogy szépen növekedjenek, szükséges a talaj megfelelő nedvessége, nitrogén, kálium és foszfor tartalma. Csodálatos, ahogy Isten gondoskodott arról, hogy ezek az anyagok megfelelő arányban legyenek jelen a talajban.

„ Krisztus erre az imára tanította tanítványait: "A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma." És a virágokra mutatva, ezt az ígéretet adta: "Ha pedig a mezőnek füvét ... így ruházza az Isten; nem sokkal inkább titeket?" (Mt 6:11.30) Krisztus mindig kész meghallgatni ezt az imát, és beváltani ígéretét. Egy láthatatlan hatalom áll folytonosan az ember szolgálatában, hogy táplálja és ruházza. Isten számos eszközt használ fel ahhoz, hogy a látszat szerint eldobott mag élő növény legyen. Mindazt, ami szükséges a termés teljes beéréséhez, kellő mértékben megadja.” (Krisztus példázatai 49. old)

„Lényünk Alkotója, a menny Királya az, aki a magot kisarjasztja, aki éjjel és nappal gondot visel róla, aki fejlődőképessé teszi, és aki ennél is nagyobb gonddal és érdeklődéssel kíséri gyermekeit.” (Krisztus példázatai 55. old)

„…tartsuk meg a reménységnek vallását tántoríthatatlanul, mert hű az, a ki ígéretet tett.” (Zsidó 10:23)

 

Imacél: Támaszkodj Isten ígéreteire és mond el neki, hogy milyen szükséglet az, amit be kell töltenie életedben.

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………

 

  1. VIRÁGZÁS

Több száz fajta napraforgó létezik. Van, amelyik dísznövényként szolgál, és olyan is, amit az olajos magjáért vagy a lombozatáért termesztenek.  Vannak törpe típusúak és óriások is, többszínűek, sőt van olyan is, amelyik teljesen vörös, míg másoknak csak a közép része vörös. A leggyakoribb és legismertebb a világossárga színű virág sötét barna közép résszel, de van olyan is, amelyiknek a szirma csíkos és különböző árnyalatú a közepe. Nagyon sok fajta napraforgó van, de mind csodálatos.

A híres holland festőt Van Gogh-ot is annyira lenyűgözte a napraforgók szépsége, hogy két festmény sorozatot készített róluk.

Egy teljes virágzásban lévő napraforgó tábla látványa csodálatos látványt nyújt.  Rácsodálkozhatunk arra, amit Isten teremtett és felemelhetjük szemeinket a menny felé, magasztalva az Ő teremtő hatalmát.

„Isten a magot szavával teremtette, mint ahogy a földet is. Szava által lett a föld termőképes. Így szólt: "Hajtson a föld gyenge füvet, maghozó füvet, gyümölcsfát, amely gyümölcsöt hozzon az ő neme szerint, amelyben legyen néki magva e földön. És úgy lőn ... És látá Isten, hogy jó" (1 Móz 1:11.12). Ma is Isten szavára nő a mag. Minden egyes mag, amely a napfény felé fordítja zöld hajtását, Isten szavának csodatevő hatalmát hirdeti, aki "szólt és meglett", aki "parancsolt és előállott" (Zsolt 33 : 9).

 

„Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.” (Jakab 1:17)

Imacél: Írj egy hála és dicsőítő imát Istennek. Köszönd meg neki, hogy Ő a világmindenség teremtője, hogy Ő a te Teremtőd, a te Megváltód, a te Segítőd és Megtartód.

…………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………

  1. BEPORZÁS

 

A napraforgó olyan virág, amelynek külső beavatkozásra van szüksége a beporzáshoz. Egy olyan illattal rendelkezik, amelyet az emberi orr nem érez, de a rovarok igen. A méheket vonzza ez az illat, ugyanakkor az élénk színe is nagy szerepet játszik a napraforgó beporzásánál.

Hasonlóképpen a lelkek megnyerésére Isten embereket használ fel. Nekünk együtt kell elhinteni a magot vele és Ő majd csodát tesz az emberi szívben. Keményen kell dolgoznunk és gyakran kell közbenjárnunk azokért, akik nem ismerik a Megmentő szeretetét.

„Ha elfogadtad Krisztust személyes Megváltódnak, akkor igyekezz önmagadat elfelejtve másokon segíteni! Beszélj Krisztus szeretetéről és jóságáról! Végezz el minden kínálkozó feladatot! Érezz felelősséget másokért, és minden hatalmadban álló eszközzel igyekezz megmenteni az elveszetteket! Ha befogadod Krisztus Lelkét az önzetlen szeretet és másokért való szolgálat lelkét -, magad is növekszel és gyümölcsöt teremsz. A Lélek ajándékai beérnek jellemedben. Hited nő, meggyőződésed elmélyül, szereteted tökéletes lesz. Egyre jobban tükrözöd Krisztust mindenben, ami tiszta, nemes és szép.” (Krisztus példázatai old.)

 

„Mert Isten munkatársai vagyunk: Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok.” (1 Kor 3:9)

Imacél: Imádkozz konkrét személyek megtéréséért.  Kérd az Urat, hogy mutassa, meg neked hogyan lehetsz hasznos eszköz az Ő kezében azáltal, hogy elhinted a megmentő üzenet jó magvát.

…………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………………….....

…………………………………………………………………………………………………

 

Segítsen Isten bennünket arra, hogy növekedjünk a mi személyes életünkben és tökéletesen visszatükrözzük a menny fényét!

 

Második programjavaslat

 

Ígéretek – erőnk forrása

Javaslatok:

A rész: Ebben az első részben hat ígéretet gyűjtöttünk össze, de sokkal többet is használhattok, hisz a Biblia tele van ígéretekkel.  Ennek a feladatnak a célja az, hogy minden résztvevő gondoljon egy vagy két ígéretre (ez a szervezőktől függ) és utána írja át azt, teljesen személyre szabva, akár névre szólóan.

B rész: A második részben mindenkinek a saját legkedvesebb bibliai ígéretét kell felidéznie majd megosztania másokkal, hogy miért jelent az sokat neki. Jó, ha mindenki szóhoz jut, így az idő és a jelenlévők függvényében kiscsoportokat is lehet alkotni, vagy párosával beszélgetni.

 

 

 

Néhány ígéret:

ÍGÉRET

 Átfogalmazott /Személyre szabott

Filippi 4: 6, 7

„Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgéstekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt.  És az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.”

 

 

Ézsaiás 40: 29, 31

„Erőt ad a megfáradottnak, és az erőtlen erejét megsokasítja.”

„De a kik az Úrban bíznak, erejök megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyűk, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el!”

 

 

 

 

Máté 11: 28-30

„Jöjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket. Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.”

 

 

2 Kor 12:9-10

„És ezt mondá nékem: Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el. Nagy örömest dicsekeszem azért az én erőtelenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék én bennem.  Annakokáért gyönyörködöm az erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldözésekben és szorongattatásokban Krisztusért; mert a mikor erőtelen vagyok, akkor vagyok erős.”

 

 

 

Máté 21:22

„És a mit könyörgésetekben kértek, mindazt meg is kapjátok, ha hisztek.”

 

 

Ézsaiás 41:10

„Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak.”

 

 

 

 

KEDVENC ÍGÉRETEM

 

 

ÍGÉRET

     

Miért jelent sokat számomra?