Káposztából

2014.02.05 09:47

Receptek

 

  1. Babos káposzta

Szárazbabot este beáztatunk , puhára főzzük, a savanyú káposztát megfőzzük, és a kettőt összefőzzük.

Tejfölös habarást készítünk és behabarjuk.

 

  1. Rakott káposzta

A tepsi alját megolajozzuk. Egy réteg főtt savanyú káposztát teszünk alulra. Egy réteg főtt rizst teszünk rá. Erre gombaszeleteket, főtt kukoricát, főtt babot, majd ismét főtt rizst. Tetejére savanyú káposztát.

1 deci tejföllel, 3 ek lisztet kikeverünk 1 ek delikáttal, és a tetejére csurgatjuk. Pirosra sütjük.

 

  1. Tejfölös gombás savanyú káposzta főzelék

1 bögre szójakockát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és gombával pörköltet készítünk belőle. Rátesszük a savanyú káposztát, és puhára főzzük. A végén tejföllel behabarjuk.

 

  1. Rizses paradicsomos káposzta

Savanyú káposztát kimossuk, és feltesszük főzni. Ízesítjük köménymaggal, és majoránnával.

Amikor már majdnem kész, szórunk a tetejére 1 bögre rizst és megvárjuk, míg megpárolódik és puha lesz. Végül sűrített paradicsommal ízesítjük.

 

  1. Krumpli saláta

Krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk és felkarikázzuk. 3-4 fej lila hagymát apróra vágunk és összekeverjük a krumplival. A következő salátaöntettel öntjük le: 3 deci vízben 0,5 dl citrált, sót, tárkonyt, őrölt köményt elkeverünk és a krumplira öntjük 1-2 órát állni hagyjuk, míg az ízek összekeverednek.

 

  1. Savanyú káposzta saláta

Savanyú káposztát összevágjuk 1-2 cm –es darabokra. Kevés olívaolajjal, és vegetával ízesítjük.

 

  1. Babsaláta

Babot puhára főzzük, és leszűrjük. Hagymát apróra vágunk, és belekeverjük. Sót, olajat, citromlevet teszünk rá, és összekeverjük.

 

  1. Hordós káposzta

Fejes káposztát vékonyra szelünk és sóval babérlevéllel, köménymaggal vöröshagymával rétegelve erősen megdöngöljük, tetejére deszkát, követ, nehezéket teszünk. 48 órára meleg, utána hideg helyen tároljuk.

Akkor jó, ha levet enged, és felül mindig lé legyen!

 

  1. Dinsztelt káposzta

Lila káposztát lereszelünk, kicsit besózzuk és olajon puhára dinszteljük.