Receptek

2014.06.11 16:27
Paraj fasírozott   Kb. fél kg tisztított spenótot kevés vízben megfőzünk, és késsel apróra vágjuk. (nem turmixoljuk!) Egy doboz szójás fasírtport (minden üzletben kapható) – két deci vízben beáztatunk, 3-4 szem krumplit kevés vízben puhára főzünk és áttörjük, teszünk bele két evőkanál...
2014.06.11 16:26
Karfiolos zöldborsó-pörkölt   Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, kb. ugyanolyan mennyiségű/súlyú zöldborsó, 1 csésze sós vízben előfőzött szójakocka, 2 db főtt tojás.   Két fej vöröshagymát olajon megpárolunk, hozzáadjuk a tisztított, kissé előpárolt zöldborsót és karfiolt, valamint az...
2014.06.11 16:26
Zöldborsó krémleves   Fél kg. gyenge cukorborsót 3-4 szem tisztított burgonyával összefőzzük, leturmixoljuk, 2 deci kefirt vagy jughurtot keverünk bele, fehér borssal, szerecsendióval, sóval és apróra vágott kaporral ízesítjük, egy-két percig együtt főzzük az egészet és pirított zsemlekockával...
2014.06.11 16:25
Sváb kovászos uborka recept: Végy 1 nagy uborkás üveget! Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot.  Erre 1 sor karikára vágott nyers  burgonyát.  /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és behűtve a...
2014.06.11 16:24
Kapormártás   2 evőkanál lisztet szárazom megpirítok, vízzel, szója tejjel vagy tehéntejjel felengedem, simára keverem. Sok friss kaprot (esetleg fagyasztottat) apróra vágok és tejföllel besűrítem.  
2014.06.11 16:24
Rakott sült vegyes tál   1 bögre rizst elkészítek (megpirítom, két bögre vízzel felengedem, kevés só). ¼ kg száraztésztát bő sós vízben kifőzök. Mindenféle zöldséget, ami található, kevés vízben megpárolom. (Lehet mexikói zöldségkeverék, vagy sárgarépa, krumpli, zöldség, zeller, karalábé,...
2014.06.11 16:23
Sütőtök krémleves  1/3 rész darabolt krumplit 2/3 rész darabolt sütőtökkel, 1 fej vöröshagymával, 1-2 babérlevéllel, pici sóval kevés vízben puhára főzünk. Kivesszük a babérlevelet és egy kis növényi tejszínnel vagy tejföllel (liszt nélkül) össze turmixoljuk. Pirított tökmaggal vagy pirított...
2014.06.11 16:22
Egy zacskó száraztésztát kifőzök. Pörköltet készítek hagymával, karfiollal, gombával vagy kukoricás borsóval vagy kelkáposztával vagy mexikói salátával vagy zöldbabbal vagy brokkolival Ízesíteni lehet köménymaggal, majoránnával, borsikafűvel vagy kaporral, bazsalikommal, piros paprikával,...
2014.06.11 16:21
Krumpli prósza   4-5 nagyobb krumplit nyersen lereszelünk egy nagy fej vöröshagymával, teszünk bele sót, egy bögre lisztet, 2-3 db tojást. Jól összekeverjük. Tepsibe öntjük, szétterítjük, megsütjük. Amikor megsült, hat részre vágjuk, megfordítjuk a tepsiben és még öt percig sütjük.
2014.06.11 16:20
Töltött káposzta a.Hozzávalók: 1 fej egész savanyított káposzta 1 nagy fej hagyma, 3 gerezd foghagyma, 1 padlizsán, ½ kg gomba, 1 csésze szójagranulátum (előfőzve) 2 csésze rizs, 2 kanál olaj, ½ kg. savanyúkáposzta (szeletelt) só b.Elkészítés módja A rizst megfőzzük. A gombát és a padlizsánt...
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>