Receptek

Forró napokra

2014.06.11 16:43
Kicsit másként   Gyümölcsös joghurt   Divatba jött Magyarországon is a kétrekeszes gyümölcsös joghurt. Jó drága. Nekünk meg ott van a rengeteg lekvárunk. Nosza, készítsünk otthon gyümölcsös joghurtot. Finomabba, egészségesebb és olcsóbb. Hozzávalók: 0.5 l-es natúr joghurt 2 kk. méz 1 cs....

Vegán zöldségragu vegetáriánus szójafasírttal

2014.06.11 16:42
Zöldséges ragu: 1 Zöldséglevesben puhára főtt, apró kockára vágott zeller 1 csokor petrezselyem 20 dkg zöldborsó /mirelit is lehet/ ½ póréhagyma karikára vágva 2 paradicsom kockára vágva 1 mk tengeri só 2 dl vegán napraforgótejföl   Zöldséges ragu készítése: Zöldséglevesben puhára főzzük az...

Petrezselymes gombapörkölt

2014.06.11 16:41
Petrezselymes, sampinyongomba pörkölt /Kezdőknek/   Hozzávalók: 25 dkg sampinyongomba 2 fej vöröshagyma 0,5 dl víz 1 ek hidegen sajtolt, napraforgó- /tökmag-, vagy olívaolaj 1 kk tengeri só 1 ek édes pirospaprika 1 csokor petrezselyem /Gazdagíthatjuk még 1-2 zöldpaprikával és egy...

Pudingos keksz

2014.06.11 16:35
Hozzávalók (kb. 40 szelet): 3 dl tej 4 evőkanál porcukor 1 csomag (49 g) főznivaló csokoládé ízű pudingpor 1 evőkanál keserű kakaópor 1 nagy doboz kerek háztartási keksz 12,5 dkg Rama Sütőmargarin Elkészítése: Elkészítjük a krémet. Ehhez 2 deci tejet egy kis lábasba öntünk, beleszórjuk a...

Pogácsák, stanglik

2014.06.11 16:31
Szezámmagos stangli Fél kg teljes kiőrlési búzaliszt, 2-3 dkg élesztő, tengeri só, 3-4 evőkanál pirított, durvára darált szezámmag, 1-2 csésze hidegen sajtolt olaj, víz. Az élesztőt kevés liszttel és vízzel elkeverve felfuttatjuk, közben a lisztet az olajjal jól összedolgozzuk, bedörzsöljük....

Spenótból

2014.06.11 16:30
Paraj pástétom – kenyérre   Egy marék friss, jól megmosott parajt puhára főzünk és összemixeljük. 3-4 db hagymát apróra vágunk és megdinszteljük kevés olajon, sóval, vegetával ízesítjük és két db főtt krumplival az egészet simára mixeljük, végül 10 deka vajjal kikeverjük. Teljes kiőrlésű...

Kapros - majonézes

2014.06.11 16:29
Kapros – majonézes tojássaláta   Főtt tojást apróra vágunk és friss-kapros – majonézzel leöntjük   Kapros – majonézes zöldborsó saláta   Fél kg. friss zöldborsót megpárolunk kevés vízben egy kevés sóval. Ha kihűlt, beledarabolunk 3-4 db főtt tojást, és kapros majonézzel...

Saláta főzelék

2014.06.11 16:29
Saláta főzelék   A megtisztított fejes salátát kis darabokra vágjuk és 4-5 szem apróra vágott krumplival sós vízben megfőzzük. Lehet rántva és lehet habarva is készíteni. Vagy két – három kanál liszttel rántást készítünk és apróra vágott kaprot teszünk bele, ezzel berántjuk, Vagy 2 deci 12%-os...

Kapros saláta krémleves

2014.06.11 16:28
Kapros saláta krémleves   Két fejes salátát leveleire szedünk, és alaposan megmosunk, 3-4 szem krumplival feltesszük főni. Kézi késes mixerrel simára mixeljük. Egy kanál liszttel kevés olajon rántást készítünk, kaprot teszünk bele, a mixelt salátára tesszük, tejjel a megfelelő sűrűségűre...

Paraj fasírozott

2014.06.11 16:27
Paraj fasírozott   Kb. fél kg tisztított spenótot kevés vízben megfőzünk, és késsel apróra vágjuk. (nem turmixoljuk!) Egy doboz szójás fasírtport (minden üzletben kapható) – két deci vízben beáztatunk, 3-4 szem krumplit kevés vízben puhára főzünk és áttörjük, teszünk bele két evőkanál...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>