
Receptek
2014.06.11 16:43
Kicsit másként
Gyümölcsös joghurt
Divatba jött Magyarországon is a kétrekeszes gyümölcsös joghurt. Jó drága. Nekünk meg ott van a rengeteg lekvárunk. Nosza, készítsünk otthon gyümölcsös joghurtot. Finomabba, egészségesebb és olcsóbb.
Hozzávalók:
0.5 l-es natúr joghurt
2 kk. méz
1 cs....
2014.06.11 16:42
Zöldséges ragu:
1 Zöldséglevesben puhára főtt, apró kockára vágott zeller
1 csokor petrezselyem
20 dkg zöldborsó /mirelit is lehet/
½ póréhagyma karikára vágva
2 paradicsom kockára vágva
1 mk tengeri só
2 dl vegán napraforgótejföl
Zöldséges ragu készítése: Zöldséglevesben puhára főzzük az...
2014.06.11 16:41
Petrezselymes, sampinyongomba pörkölt /Kezdőknek/
Hozzávalók:
25 dkg sampinyongomba
2 fej vöröshagyma
0,5 dl víz
1 ek hidegen sajtolt, napraforgó- /tökmag-, vagy olívaolaj
1 kk tengeri só
1 ek édes pirospaprika
1 csokor petrezselyem
/Gazdagíthatjuk még 1-2 zöldpaprikával és egy...
2014.06.11 16:35
Hozzávalók (kb. 40 szelet):
3 dl tej
4 evőkanál porcukor
1 csomag (49 g) főznivaló csokoládé ízű pudingpor
1 evőkanál keserű kakaópor
1 nagy doboz kerek háztartási keksz
12,5 dkg Rama Sütőmargarin
Elkészítése: Elkészítjük a krémet. Ehhez 2 deci tejet egy kis lábasba öntünk, beleszórjuk a...
2014.06.11 16:31
Szezámmagos stangli
Fél kg teljes kiőrlési búzaliszt, 2-3 dkg élesztő, tengeri só, 3-4 evőkanál pirított, durvára darált szezámmag, 1-2 csésze hidegen sajtolt olaj, víz. Az élesztőt kevés liszttel és vízzel elkeverve felfuttatjuk, közben a lisztet az olajjal jól összedolgozzuk, bedörzsöljük....
2014.06.11 16:30
Paraj pástétom – kenyérre
Egy marék friss, jól megmosott parajt puhára főzünk és összemixeljük. 3-4 db hagymát apróra vágunk és megdinszteljük kevés olajon, sóval, vegetával ízesítjük és két db főtt krumplival az egészet simára mixeljük, végül 10 deka vajjal kikeverjük. Teljes kiőrlésű...
2014.06.11 16:29
Saláta főzelék
A megtisztított fejes salátát kis darabokra vágjuk és 4-5 szem apróra vágott krumplival sós vízben megfőzzük. Lehet rántva és lehet habarva is készíteni.
Vagy két – három kanál liszttel rántást készítünk és apróra vágott kaprot teszünk bele, ezzel berántjuk,
Vagy 2 deci 12%-os...
2014.06.11 16:29
Kapros – majonézes tojássaláta
Főtt tojást apróra vágunk és friss-kapros – majonézzel leöntjük
Kapros – majonézes zöldborsó saláta
Fél kg. friss zöldborsót megpárolunk kevés vízben egy kevés sóval. Ha kihűlt, beledarabolunk 3-4 db főtt tojást, és kapros majonézzel...
2014.06.11 16:28
Kapros saláta krémleves
Két fejes salátát leveleire szedünk, és alaposan megmosunk, 3-4 szem krumplival feltesszük főni. Kézi késes mixerrel simára mixeljük. Egy kanál liszttel kevés olajon rántást készítünk, kaprot teszünk bele, a mixelt salátára tesszük, tejjel a megfelelő sűrűségűre...
2014.06.11 16:27
Paraj krémleves
A tisztított spenótot sós vízben, 2-3 szem krumplival feltesszük főni. Összemixeljük, 1-2 cikk fokhagymával, kevés szerecsendióval ízesíthetjük, egy evőkanál tejfölt vagy két evőkanál joghurtot simára keverünk benne, majd pirított zsemlekockával tálaljuk.