Kérjük várj...
Cikkek archívuma
2014.02.05 09:44
Gyümölcssaláta
Megtisztítunk, és apró darabokra vágunk mindenféle idénygyümölcsöt: alma, narancs, banán, kivi, teszünk hozzá dobozos ananászbefőttet. Kevés mézzel és citromlével ízesítjük, jól összekeverjük. Tetejét narancs és kivi szeletekkel díszítjük. Kókuszreszelékkel kb....
2014.02.05 09:43
Pogácsák
Szezámmagos stangli
Fél kg teljes kiőrlési búzaliszt, 2-3 dkg élesztő, tengeri só, 3-4 evőkanál pirított, durvára darált szezámmag, 1-2 csésze hidegen sajtolt olaj, víz. Az élesztőt kevés liszttel és vízzel elkeverve felfuttatjuk, közben a lisztet az olajjal jól...
2014.02.05 09:41
Reggelire:
Főtt müzli
Van gyárilag összeállított müzli, amiben különféle gabonapelyhek, magok és gyümölcsdarabkák vannak. Ezt egy kissé elő kell főzni. Annyi vízbe tegyük fel, hogy épp ellepje, és főzzük össze. Szükség esetén menet közben pótoljuk a vizet.
Gyümölccsel,...
2014.02.05 09:38
Káposztasaláta:
1,5 kg káposztát legyalolunk, hozzáadunk 1 ek sót és 2-3 óra hosszatt állni hagyjuk. Kicsavarjuk alaposan, és amennyi lé kijött annyi vizhez teszünk 3 ek cukrot, 3 kanál ecetet, 1 kk köményt és 1 kk őrölt borsot, 3 ek étolajat és egy citrom levét. Jól átforgatjuk a káposztával....
2014.02.05 09:37
Gombapástétom
Készíthetjük konzerv, friss csiperke vagy saját gyűjtésű vegyes (fagyasztott) gombából is.
A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
1 nagy fej vöröshagymát apróra vágunk, és vizes olajon megdinsztelünk. Teszünk rá pirospaprikát, 1 kk. őrölt lestyánt, és 1 kk. őrölt majorannát....
2014.02.05 09:37
Burgonyával sült gomba
Hozzávalók: 8-10 kisebb fej őzláb vagy galambgomba. (Más ehető gomba is lehet) 12-16 közepes méretű krumpli. 5-6 cikk fokhagyma, ½ deci olaj, fél bögre víz, fűszerek.
A tepsi alját megolajozzuk. Lerakjuk a megmosott, megtisztított gombafejeket. (Apró gomba...
2014.02.05 09:35
Gluténmentes kenyér
2dkg élesztőt felfuttatunk kevés cukros langyos tejben. Tojás nagyságú nyers burgonyát apró
lyukú lereszelünk, hozzákeverünk 1 doboz tejfölt, 1 mokkáskanál sót, kevés őrölt
köménymagot, 1 kisebb tojást valamint a felfuttatott élesztőt és gyűszűnyi étolajat. Az...
2014.02.05 09:33
Zöldséges ragu:
1 Zöldséglevesben puhára főtt, apró kockára vágott zeller
1 csokor petrezselyem
20 dkg zöldborsó /mirelit is lehet/
½ póréhagyma karikára vágva
2 paradicsom kockára vágva
1 mk tengeri só
2 dl vegán napraforgótejföl
Zöldséges ragu készítése: Zöldséglevesben puhára főzzük az...
2014.02.05 09:30
Csicseriborsó pörkölt 4-6 személyre
Hozzávalók:
25 dkg csicseri borsó
4 fej nagyobb vöröshagyma
10 gerezd fokhagyma
3-5 babéelevél
tengeri só
őrölt, édes, nemes pirospaprika
őrölt köménymag
Készítés:
1. Főzést megelőző este 3-5 l vízbe beáztatjuk a cs.borsót. 1 kk t.sót teszünk...
2014.01.09 14:05
Egészségedre!
Biztosan ismered azt a régi mondást, hogy „Ép testben ép lélek!” Ma már ez átalakult; „Ép testben épphogy élek!”
Fáradtak, kimerültek, elcsigázottak vagyunk. Baj van a testtartásunkkal, a súlyunkkal, fázósak lettünk, hajlott hátúak és örömtelenek.
Valami baj van kívül is, meg...
Tételek: 1781 - 1790 ból 1956